top of page

Coaching

Vind meer lichtheid en vrijheid,
daar waar jij dat nodig hebt

In welke aspecten van je leven vind je het moeilijk om onbevangen en gelukkig te zijn?

Waar loop je op dit moment, of steeds, tegenaan? 

Door je inzicht te geven in wat jou persoonlijk in de weg staat, en hoe je dat kunt aanvliegen, help ik je meer lichtheid en vrijheid vinden. Net daar waar jij
dat nodig hebt.

Hierbij geef ik je zowel bestaande als zelf-ontwikkelde methodes mee, en heel veel meer.

"Bij Alexandra ga ik altijd weer weg met het gevoel dat ik iets nieuws geleerd heb. Daar waar veel mensen vastlopen in geijkte denkpatronen, creëert ze ontzettend inspirerende dialogen waarin de ander het gevoel krijgt dat alles mogelijk is."   - Kenneth

"Toen ik Alexandra voor het eerst sprak, heb ik voor het eerst sinds tien jaar, sinds het overlijden van mijn dochter, weer goed kunnen slapen."   - Dineke

Voor wie?

Mensen van alle leeftijden komen om heel diverse redenen bij me. Een aantal voorbeelden:

 

Op bepaalde onderwerpen reageer je vaak emotioneel en ervaar je weinig lichtheid 

Iedereen heeft van die thema's waarbij je sterke emoties als angst en woede ervaart. Waarin het niet lukt om vrij en onbevangen te zijn. Terwijl je op andere vlakken prima functioneert. Wat gebeurt daar? Hoe kun je er de vinger op leggen en juist zo’n thema aangrijpen om angsten te overwinnen en daardoor lichter en vrijer in het leven te staan? 
 

Er is een grote verandering in je leven, je staat op een keerpunt

Een scheiding, verlies, verhuizing, ontslag, ziekte, een andere verandering. Wat je leeftijd ook is, soms komt alles op losse schroeven te staan en weet je even niet meer hoe nu verder. Wat heb je nodig om deze fase goed te doorstaan, en open te staan voor een nieuwe fase?
 

Je ervaart problemen in de persoonlijke relatiesfeer

Op bepaalde vlakken loop je vast met een partner, een ouder, een kind, een ander familielid, een vriend, een collega. Je voelt je ongemakkelijk in een groep. Of je hebt de indruk dat je steeds ingewikkelde relaties aangaat in je leven. Waar wrikt de schoen? En waar kun je alleen, of samen, aan werken?
 

Je bent toe aan iets anders in je leven

Je voelt je ontevreden. Je wil een andere kant op. Je wil nieuwe stappen zetten, maar welke? Jarenlang schreef ik biografieën, en tijdens de interviews gebeurde er iets bijzonders. Het gestructureerd doorlopen van een levensverhaal, blijkt helder inzicht te geven in wat je valkuilen zijn, wat je gelukkig maakt en hoe je wilt dat je verhaal verder loopt. Wat ontdekken we bij jou?

"Alexandra kan heel goed intunen op een ander en stelt de vragen die ertoe doen. Haar hoogontwikkelde bewustzijn maakt dat het contact erg fijn is, niets is gek. Met haar oprechte interesse, ruime ervaring en diepe wijsheid, voel ik me echt gezien en gehoord. Eigenschappen van een steengoede coach."

Aurelie, trainer

"Alexandra luistert goed, komt met verhelderende analyses en inzichten waar je zelf niet aan had gedacht. Ze geeft praktische tips en goed advies. Zo fijn om op zo'n empathische coach een beroep te kunnen doen als je ergens mee worstelt!"

Marjolijn, stadsgids

"Bij Alexandra ga ik altijd weer weg met het gevoel dat ik iets nieuws geleerd heb. Daar waar veel mensen vastlopen in geijkte denkpatronen, creëert ze ontzettend inspirerende dialogen waarin de ander het gevoel krijgt dat alles mogelijk is. Dat gebeurt met humor, intelligent optimisme en een soort praktische spiritualiteit."

Kenneth, ondernemer

"Toen ik Alexandra voor het eerst sprak, heb ik voor het eerst sinds tien jaar, sinds het overlijden van mijn dochter, weer goed kunnen slapen."

Dineke, huisvrouw

bottom of page