top of page

Trainingen en lezingen

Als je je blik een slagje draait
ziet alles er anders uit

De trainingen en lezingen hebben als doel je inzichten en handvatten te geven voor meer lichtheid en vrijheid in je leven. 

Schrijf je in voor een geplande training, of neem contact op voor een workshop of lezing op maat over onderstaande onderwerpen.

Gelukdatergewoonis.jpeg

Op naar een zinnige zomer!

Geluk dat er gewoon is

Er is een vorm van geluk die je niet hoeft na te jagen, omdat het er gewoon is. Het staat los van omstandigheden. Soms maak je er automatisch even contact mee en lijkt alles zo eenvoudig en kloppend.

Maar meestal jagen we geluk na. We zoeken afleiding, willen iets aan ons leven veranderen, gaan eten of nieuwe spullen kopen. Dat werkt af en toe wel eventjes. Alleen betrap je jezelf er al snel op dat je weer loopt te piekeren over het verleden en de toekomst. Dat je nog iets nodig hebt om gelukkig te zijn. 

Waarom maken we niet vaker en makkelijker contact met geluk dat er gewoon is? Welke vaardigheden hebben we als volwassen afgeleerd die we als kind zo goed kenden?  

Vrijdag 28 juni, Veluwezoom

Een middag vol nieuwe inzichten

Lezingen en workshops op aanvraag

Single geluk, ook voor stellen

Je geluksgevoel van een ander laten afhangen is de sleutel naar ongeluk. Maar hoe word je autonoom gelukkig?

 

Steeds meer mensen wisselen relaties af met ongebonden periodes. Wat we niet altijd beseffen, is dat je als single de ideale situatie te pakken hebt om je de kunst van autonomie eigen te maken. Maar ook binnen een relatie kun je momenten van ‘single geluk’ inbouwen. 

HEERING_Singlegeluk_vp kopie.jpg

Spiritualiteit zonder zweverigheid

Spiritualiteit is iets nuchters en reëels. Aanwezig zijn in het nu, in plaats van je verliezen in gedachten over verleden en toekomst, maakt je wakker. Je voelt dat je onderdeel bent van iets groters dan jezelf. De natuur, de mensheid, iets hogers. Er zijn veel woorden voor.

 

Maar welke vorm van spiritualiteit past bij jou? Wat brengt het je?

En hoe kun je er voor open staan?

De overgang: naar verbittering of verlichting

Je wordt ouder in een maatschappij waarin jong zijn de voorkeur heeft.

Terwijl er genoeg redenen zijn om ouderdom te eren.

Je hebt levenservaring, wijsheid en zo veel meer!

Hoe ga jij om met de veranderingen in je lichaam en geest?

Wat doe je met de uitdagingen die de overgang brengt?

Hoe grijp je deze fase aan om verder verlicht te raken

en niet verbitterd? 

Een tijdsprong naar je oorsprong

Het is relatief gezien nog maar kort geleden, dat de mens heel anders

leefde dan we in onze huidige maatschappij doen. En wat nu onmisbaar

lijkt voor ons geluk, bestond toen helemaal niet.

 

Hoe kan stilstaan bij wat in oude tijden de prioriteit kreeg, wat zelfs onmisbaar waseen bijdrage leveren aan je huidige beleving van

geluk en vrijheid?

Zonder dat je contact verliest met de de wereld waarin je nu leeft.

Eigenlijk zijn we al dagelijks met rituelen bezig, meer dan we beseffen. En dat is niet voor niks. Een ritueel geeft houvast en ritme, het maakt je even los van je gedachten en to-do list. We staan stil bij gebeurtenissen die anders ongemerkt voorbij zouden gaan.

 

Wat we dagelijks dus al doen, brengt je nog meer als je het bewuster toepast en rituelen toevoegt die je leven verder verrijken en verlichten.

Hoe pak je dat aan?

Verlicht je leven met rituelen

Het geluk van ongeluk

Sterke emoties als verdriet, teleurstelling, angst – ze horen bij het leven. Of het nu komt door tegenslag, een heftige gebeurtenis of dat er eigenlijk niet zo veel aan de hand is. Ben je ergens superongelukkig over, of je kunt het niet loslaten, dan word je min of meer gedwongen om eens te observeren wat er in je hoofd gebeurt. Anders kom je er niet uit.

En daarmee zijn dit de momenten die je toegang kunnen geven tot een groter zelfinzicht en gevoel van geluk. Dat weten is het begin van meer lichtheid en vrijheid in je leven. Hoe maak je daar positief gebruik van?

De magie van

compassie

Het lijkt vaak zo duidelijk: je weet precies waarom anderen jouw woede of oordeel hebben verdiend. Jouw ervaring en mening staan centraal. Dit doen we om angstgevoelens te onderdrukken. En we willen, terecht, onze eigen grenzen bewaken.

 

Toch levert het inleven in een ander, veel meer vrede en geluk op. Al is het makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zet je, zowel voor jezelf als voor een ander, de magie van compassie in?

"Door haar stem, persoonlijkheid en kennis, hing ik aan Alexandra's lippen. Ze geeft mooie en goede inzichten mee. De volgende training wil ik er zeker weer bij zijn!"

Sabien, lerares Italiaans

"Alexandra brengt met een oerkracht thema’s de wereld in. Het zit hem in haar doorleefde contact met de onderwerpen en haar drive om het neer te zetten.

Daarbij brengt ze het onwijs leuk en energiek over. De humor en zelfspot waarmee ze dat doet, zijn een kracht."

Aurelie, trainer/coach

"Ik heb Alexandra als auteur van Single geluk voor een groot publiek horen spreken over geluk dat ook afdwingbaar is. Een zienswijze die ik geheel ondersteun en zelf ervaren heb. Daarnaast heeft Alexandra trainingen gegeven aan ons managementteam die we allen zeer nuttig vonden. Wat Alexandra bijzonder maakt is dat zij spreekt als ervaringsdeskundige"

Arjen, ondernemer

"Alexandra is zo'n intelligente communicator. Ze heeft een visionaire geest en schrijft geweldig!"

Tom, ondernemer

bottom of page