top of page
Schermafbeelding 2018-09-08 om 15.08.36.

Single geluk, 
ook voor stellen

Je geluksgevoel van een ander laten afhangen is de sleutel naar ongeluk. Maar hoe word je autonoom gelukkig? Steeds meer mensen wisselen relaties af met ongebonden periodes. Wat we daarbij niet altijd beseffen, is dat je als single de ideale situatie te pakken hebt om je de kunst van autonomie eigen te maken. 

Lezing over liefde en geluk anno nu

Maar ook binnen een relatie kun je momenten van ‘single geluk’ inbouwen, wat een enorme boost geeft aan je leven. Of het nu gaat om romantiek, seksualiteit, carrière, zelfontplooiing, spiritualiteit, reizen, opvoeding, persoonlijke of sociale ontwikkeling.

 

In 2016 verscheen mijn boek Single geluk. Aan de hand van eigen ervaringen, die van andere singles, en de toelichting van wetenschappers en deskundigen, komt er een positief en realistisch beeld boven van het ongebonden leven in de 21e eeuw. Op welke manier beleven we anno nu liefde, verbinding en geluk? En hoe komt het dat er zo veel overlap is met mensen die wel een relatie hebben?

Over het boek ‘Single geluk’

 

JAN: Een scherp en vrolijk stemmend handboek voor het (…) leven anno nu met ervaringen van singles en de visie van wetenschappers.

 

NRC: Een vrolijke handleiding voor het single bestaan.

 

SUSAN SMIT: (…) biedt unieke kansen voor zelfontplooiing. De speelruimte die voor het grijpen ligt, is uitermate geschikt om jezelf opnieuw uit te vinden, te experimenteren en de ultieme ontdekking te doen: niet alle heil komt van een partner die je gelukkig maakt en je leven richting geeft. Het komt uit jezelf. 'Single geluk', Alexandra Heering.

 

KOFFIETIJD, RTL 4: Een hartstikke mooi boek vol tips!

 

NOUVEAU: Het is een informatief en enthousiast boek geworden voor singles in de 21e eeuw, vol tips en verhalen van ervaringsdeskundigen.

 

FRIDA NOORDZIJL: In plaats van bemoedigende woorden, slaat dit boek je met ervaringen en feiten om de oren, die vertellen dat het gewoon oké is om single te zijn. En die term mag er ook uit: het is oké om jou te zijn. (...) in een fijne vaart geschreven.

bottom of page