top of page

NRC: Een vrolijke handleiding voor het single bestaan.

Het boek Single geluk

Een nieuwe kijk op liefde en verbinding anno nu

Of het nu voor een maandje is, of voor jaren, een periode single zijn is iets waar je op positieve manier gebruik van kunt maken. Los van invloed ontdekken wie je bent en wat echt bij je past, tijd investeren in mensen en passies die je voeden, concepten loslaten, nieuwe levensvormen verkennen. Het zijn slechts een paar voorbeelden van typisch single geluk.

Steeds meer mensen zijn voor korte of langere tijd ongebonden, eenmalig of vaker. Veel misverstanden doen nog steeds de ronde: singles zouden eenzaam zijn, of niet compleet. Het tegenovergestelde is waar: een single episode draagt de potentie in zich om je leven een flinke boost te geven en je sterk te maken. Je zet jezelf opnieuw op de kaart en zult verbaasd staan wat er in jou schuilt.

HEERING_Singlegeluk_vp kopie.jpg

Aan de hand van eigen ervaringen, die van andere singles, en toelichtingen van wetenschappers en deskundigen, wordt een positief en realistisch beeld geschetst van het ongebonden leven in de 21e eeuw. Met dit boek, dat bol staat van verhalen en tips, kun je als onderdeel van  de groeiende groep alleenstaanden in onze maatschappij, volop genieten van nuttige en sprankelende single periodes in je leven. 

Verrassing

Na publicatie is de verrassing van dit boek dat de niet-single lezer er ook veel aan heeft! Het onderwerp blijkt universeel. Iedereen wil wel wat autonoom geluk ervaren. Van die momenten waarop je beseft dat alleen jij verantwoordelijk bent voor je eigen geluk, en dat het nergens anders vandaan komt dan uit jezelf. Dat schept ruimte in je leven en in je relatie. Hoe doe je dat?

Media over Single geluk

 

JAN: Een scherp en vrolijk stemmend handboek voor het single leven anno nu met ervaringen van singles en de visie van wetenschappers.

 

NRC: Een vrolijke handleiding voor het single bestaan.

 

SUSAN SMIT: (…) biedt unieke kansen voor zelfontplooiing. De speelruimte die voor het grijpen ligt, is uitermate geschikt om jezelf opnieuw uit te vinden, te experimenteren en de ultieme ontdekking te doen: niet alle heil komt van een partner die je gelukkig maakt en je leven richting geeft. Het komt uit jezelf. 'Single geluk', Alexandra Heering.

 

KOFFIETIJD, RTL 4: Een hartstikke mooi boek vol tips!

 

NOUVEAU: Het is een informatief en enthousiast boek geworden voor singles in de 21e eeuw, vol tips en verhalen van ervaringsdeskundigen.

FRIDA NOORDZIJL: In plaats van bemoedigende woorden, slaat dit boek je met ervaringen en feiten om de oren, die vertellen dat het gewoon oké is om single te zijn. En die term mag er ook uit: het is oké om jou te zijn. (...) in een fijne vaart geschreven.

 

bottom of page