top of page

Op naar een zinnige zomer!

Vrijdag 28 juni 2024

Gelukdatergewoonis.jpeg

Er is een vorm van geluk die je niet hoeft na te jagen, omdat het er gewoon is. Het staat los van omstandigheden en ligt binnen ieders handbereik. Soms maak je er automatisch even contact mee en lijkt alles zo eenvoudig en kloppend. 

 

Maar meestal jagen we geluk na. We zoeken afleiding, willen iets aan ons leven veranderen, gaan eten of nieuwe spullen kopen. Dat werkt af en toe wel eventjes. Alleen betrap je jezelf er al snel op dat je weer loopt te piekeren over het verleden en de toekomst. Dat je nog iets nodig hebt om gelukkig te zijn. 

Waarom maken we niet vaker en makkelijker contact met geluk dat er gewoon is? Welke vaardigheden hebben we als volwassen afgeleerd die we als klein kind zo goed kenden? Wat hebben we onszelf aangeleerd, dat het zo moeilijk maakt om lekker tevreden en blij te zijn? Zonder iets nodig te hebben wat er nog niet is.

Geluk dat er gewoon is

Een middag vol nieuwe inzichten
op de Herengracht in Amsterdam

‘Indrukwekkend te beseffen dat je zoveel zelf kunt veranderen om anders in het leven te staan!’

Je kunt weer ontdekken hoe je makkelijker toegang hebt tot het eenvoudige geluk dat je steeds laat liggen. Krijg je dat onder de knie, dan heeft dat niet alleen een positieve invloed op je eigen leven en persoonlijke balans. Je gaat ook anders met je geliefden om, de mensheid in zijn algemeen, en de wereld. Het verandert je perspectief en maakt je tot een fijner mens. En dat voelt lekker, je wordt er simpelweg gelukkiger van.

Een middag vol nieuwe inzichten op de Herengracht in Amsterdam

Tijdens de middag GELUK DAT ER GEWOON IS krijg je inzichten in hoe de menselijke geest functioneert, en wat onze typische valkuilen zijn. Ook gaan we binnen en buiten oefenen met laagdrempelige methodes die je kunt inzetten om minstens een aantal keer per dag geluk te ervaren dat los staat van omstandigheden. Aan de hand van die methodes kun je je leven een stuk lichter en vrijer maken. Tot je een leven hebt waarin geluk heel gewoon is, omdat het er gewoon is.

Vervolg

Het vervolg op deze middag is er een waarin we dieper ingaan op onze persoonlijke thema's. Wat maakt dat gedachten en pijnlijke emoties ons vaak zo ver weg voeren van eenvoudig geluk? Waarom gaat het steeds over dezelfde soort onderwerpen en hoe kun je daarmee aan de slag gaan? Tijdens deze middag krijg je weer verhelderende inzichten in het functioneren van de menselijke geest. Ik rijk je toegankelijke methodes en oefeningen aan waar je dagelijks mee aan de slag kunt om je eigen geest lichter en vrijer te maken.

Locatie: In een mooie stijlkamer op de Herengracht, loopafstand CS Amsterdam

Datum: Vrijdag 28 juni 13:30-18:00 

Prijs: 85 euro (inclusief btw)

Met een boekje vol nuttige kleurillustraties en reminders + thee en taart

bottom of page